عناوین محتوا ,
الگوریتمهای گوگل
ارائه بهترین نتیجه دلخواه برای مخاطبان در عرصه موتورهای جستجو، فرآیندی پیچیده است که الگوریتمهای گوگل دست در دست هم این شرایط مطلوب را برای کاربران مهیا میسازند و آنها را در کمترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت بهقصد و نیت شخصیشان میرسانند. در این مقاله در شرکت دیجیتال مارکتینگ آریا این موضوع را به طور مفصل در ادامه بررسی خواهیم نمود پس با ما همراه باشید.
وبسایتها برای اینکه بتوانند موفق به کسب رتبههای بالا در آزمونهای مختلف الگوریتمهای گوگل شوند و در آن سهم بالایی را کسب نمایند، به ترفندهای مختلفی متوسل شده و داخل و خارج وبسایت خود را با زرهی از جنس سئو آذین میبندند تا هم ازنظر فنی و هم ازلحاظ منطقهای گوگل با آن همراستا شوند.
بدین ترتیب میتوان گفت الگوریتمهای گوگل فقط با نیت بهبود تجربه کاربری جستجوگران وبسایتها به میدان واردشده و تمام بهروزرسانیها و تغییرات و تحولات گاه بی گاهی که بر آن اعمال میشود، در جهت بهبود و ارتقا سطح کیفی این خدمت بزرگ و ارزنده و به دنبال آن هدایت کاربران در مسیر درست است. پس این الگوریتم ها به منظور رسیدن مخاطب به بهترین نتیجه در جستجوهایی که در گوگل انجام می دهد طراحی شده است. حال که فهمیدیم اولویت گوگل چیست و دلیل طراحی این الگوریتم ها کسب بهترین نتایج برای مخاطب است به سراغ مفهوم آن ها می رویم.
مفهوم واقعی الگوریتم
الگوریتم به مجموعۀ فرمولهایی گفته میشود که بهصورت مرحلهای طراحیشده و در جستجوی هدف خاصی است و به مدد آن میتوان انواع مشکلات را مرتفع نمود و برای انجام کارها راهحلهای اصولیتر، سودمندتر و قابلدسترستر را ارائه داد. اطلاع از الگوریتمهای گوگل به برنامه نویسان این اجازه را میدهد، دقیقاً بر اساس آن وبسایتی را طراحی نمایند، مدیریت ترافیک، امنیت و رمزگذاری را در دست گرفته و سهولت و بهبود عملکرد وبسایتها را به ارمغان آورند.
در این میان این الگوریتمهای قدرتمند همچنین میکوشند تا از ارتکاب وبسایتها به اعمال غیراخلاقی بهمنظور کسب موقعیت بهتر در عرصه پهناور گوگل جلوگیری کرده و زمینه رشد و ترقی وبسایتهای لایق را فراهم نموده تا فقط آنها بهعنوان پیشنهادهای اول گوگل به کاربران معرفی شوند و درنهایت شناسایی و درجهبندی وبسایتها درست و منطقی بهپیش رود.
معرفی انواع الگوریتمهای گوگل
الگوریتمهای گوگل امروزه با تنوع بالا ارائهشدهاند که معروفترین آنها الگوریتم پاندا، پنگوئن، مرغ مگسخوار، کبوتر و … هستند که صاحبان وبسایتها و خصوصاً مجریان کمپینهای سئو و بازاریابی باید به حتم از آنها و نحوه اجرا و چگونگی عملکردشان آگاهی کافی داشته باشند.
هر یک از این الگوریتمها پارامتر خاصی را مورد هدف قرار داده و با تمرکز کامل بر روی آن موضوع ویژه، بررسیهای همهجانبهای را در مورد آن آغاز میکنند. عدم آگاهی در مورد این دستورالعملها گاه موجب شکستن ناخودآگاه قوانین و چارچوبهای گوگل شده و عواقب جبرانناپذیری را دامنگیر وبسایتها میکند.
-
الگوریتم پنگوئن:
همیشه دریافت لینک و بک لینک موضوع جالب و موردتوجه وبسایتها در عرصه سئو است، حالآنکه گوگل با الگوریتم پنگوئن خود این مسئله را بهصورت تخصصی مورد ارزیابی قرار داده و به وبسایتهایی که در این زمینه قدرتمند ظاهر میشوند، پاداشهای درخور توجه و شایانی اعطا میکند.
نمایش در چند صفحه جلوتر در نتایج جستجو، بهترین دستمایهای است که تمامی وبسایتها بعد از تلاشهای مکرر در امر سئو به انتظار آن مینشینند. حالآنکه با تولید محتوایی اثرگذار و دریافت بک لینک بهراحتی میتوانند، در سایه این نمونه از الگوریتمهای گوگل که به کیفیت و صحت لینکها و بک لینکها میپردازد، به خواسته خود برسند.
-
الگوریتم پاندا:
الگوریتم پاندا به بررسی دقیق و سختگیرانه محتوای وبسایتها پرداخته و هدف اصلی از بسط و گسترش آن تکیهبر این موضوع مهم و حیاتی میباشد تا به مدد آن از بالا آمدن سایتها با محتوایی باکیفیت ارزشی نازل جلوگیری به عمل آید. نمیتوان به انتشار محتواهای کپی پرداخت و تصور نمود این عمل نادرست ازنظر موشکافانه این الگوریتم دقیق و تخصصی دور میماند.
اگر تمایل دارید با جریمههای سخت این الگوریتم گوگل روبرو شده و کمر وبسایت خود را بشکنید، به کپیبرداری از محتواها و سپس درج آن در وبسایت خود اقدام نموده و عواقب ناگوار این سرقت را نیز تحملکنید.
-
الگوریتم مرغ مگسخوار:
الگوریتم مرغ مگسخوار که یکی دیگر از الگوریتمهای گوگل بهحساب میآید، اگرچه با تحولات گوناگون روبرو بوده اما اصلیترین درونمایه آن را استفاده و توسعه کلمات کلیدی در پهنه وبسایتها تشکیل میدهد.
مبحث مهم کلمات کلیدی که راهی هموار را برای دسترسی مخاطبان به مقصودشان پیش پای آنها قرار میدهد، موضوعی است که چنان پراهمیت ظاهرشده که گوگل یکی از الگوریتمهای خود را بر آن استوار نموده و وبسایتی را که نزدیکترین نتایج را بر اساس کلمات کلیدی ارائه دهد، شامل الطاف بیپایان خود مینماید.
-
الگوریتم کبوتر:
نمایش نتایج کاربردیتر مثلاً ارائه آدرس یک مکان یا نمایش آن بر روی نقشه رسالتی است که بر عهده کبوتر گوگل نهاده شده تا بر اساس موقعیت مکانی نتایج جستجو را همراستا قرار داده و بدینصورت شمارا بهتر بهقصد و نیتتان برساند.
ایندکس شدن سایت توسط گوگل مساوی است با فراخوانی وبسایتها بر اساس کلمات کلیدی پرتکرار و نمایش آن به کاربران توسط الگوریتم کبوتر که تأثیر بسیار خوبی در ارتقا جایگاه وبسایتها دارد.
-
الگوریتم رنک برین:
کشف معنای واقعی عبارات و رمزگشایی از آنها بر عهده الگوریتم توانمندی به نام رنک برین است که با حضور پررنگ آن، درج نتایج متناسب با سؤال کاربران امکانپذیر شده و بهراستی در میان الگوریتمهای گوگل بهخوبی میدرخشد.
امکان پردازش عبارت سرچ شده، ارزیابی خلاصه مطالب صفحه، درک ارتباط معنایی عبارت سرچ شده با محتواها، فهم بهتر عبارات سرچ شده بهمرورزمان و پس از آپدیت و … باعث شده لقب سومین عامل مهم رتبهبندی در گوگل به آن تعلق گیرد.
-
الگوریتم Page Layout:
تبلیغات درون سایتی در بسیاری موارد بخش عظیمی از هزینههای مدیران را مرتفع میکند، به همین دلیل بسیاری از آنها با نگاه یک درآمد به آن نگریسته و بهقرار دادن بسیاری از انواع این تبلیغات درون وبسایت خود روی میآورند و تجربه کاربری مخاطبان خود را بدین گونه نابود میسازند.
حذف اینگونه وبسایتها از معرض دید کاربران توسط الگوریتم Page Layout امکان بهرهوری از سایتها باارزش درونی بیشتر را محیا میسازد. پس سعی نمایید در دام این الگوریتم گرفتار نشده تا وبسایت خود را به ته چاه گوگل هدایت نکنید.
-
الگوریتم BERT:
تطبیق زبان محاورهای با زبان رسمی کار سختی است که گوگل با کمک الگوریتم BERT خود به آن پرداخته و در زمان سرچ عبارات با درک بهتر زبان طبیعی، نمونههای محاورهای و مرتبطتر آن را پیشنهاد میکند.
بدین ترتیب وبسایتهایی که خود را برای جستجوهای صوتی گوگل نیز سئو نموده باشند، به مدد این الگوریتم در اولویت معرفی به مخاطبان قرار میگیرند.