نحوه استفاده از رتبه الکسا : اگر در حوزه دیجیتال مارکتینگ، سئو، تولید محتوا و… فعالیت میکنید حداقل یکبار این جمله را از اطرافیان خود شنیدهاید: «رتبه الکسا که مهم نیست.» اگر شما هم با این جمله موافقید بیایید به این سوالات پاسخ دهید؛ اگر رتبه الکسا هیچ اهمیتی ندارد چرا وبسایت ها برای بهتر شدن تلاش میکنند؟ چرا همواره محتوا میگذارند؟ چرا بر روی سئو سایت کار میکنند؟ آیا واقعا این روند و این بهبودها بیفایدست؟
قبل از اینکه به سراغ این پرسشها و پاسخهای آن برویم بهتر است مقاله رتبه الکسا چیست را مطالعه کنید. در این مقاله به طور کامل شما را با رتبه الکسا و میزان اهمیت آن آشنا کردهایم. از همینرو این مقاله را صرفا به نحوه استفاده از رتبه الکسا اختصاص میدهیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
عناوین محتوا ,
نحوه استفاده از رتبه الکسا
در همین ابتدا باید بگوییم که رتبه بندی سایت ها توسط الکسا براساس نمونه گیری از ده ها میلیون کاربر اینترنت بدست میآید. این نمونه گیری آماری از زمان بنیان گذاری الکسا تاکنون در حال تغییر و تحول است. اگر بخواهیم به حرف های نامرتبط و منفی که در رابطه با الکسا بیان میشود توجه کنیم به دورهای برمیگردیم که تمامی دادههای الکسا از طریق نوار ابزار بدست میآمد.
امروز اما با توجه به تغییراتی که در علم و تکنولوژی رخ داده روشهای نمونه گیری آماری الکسا نیز دستخوش تغییرات گسترده شده است. در آن روش اشکالات بزرگی وجود داشت از جمله اینکه نصب تولبار تنها توسط افرادی صورت میگرفت که در حوزه مدیریت سایت، دیجیتال مارکتینگ، سئو و… فعال بودند. همین مسئله منجر شد تا نمونه آماری الکسا بسیار محدود شود و تنها جامعه کوچک و خاصی را تشکیل دهد و توانایی تعمیم آن به کل جامعه وجود نداشت. همانطور که میدانید نمونه آماری باید نماینده خوبی از جامعه آماری باشد. فقط در این حالت است که میتوان نتایج تحلیل را به جامعه آماری تعمیم دارد.
اما چیزی حدود 10 سال طول کشید تا الکسا تغییراتی را در عملکرد خود به وجود آورد و با طراحی نرمافزارهایی مشابه با گوگل، به بررسی لینکها میپردازد.
چگونه باید از الکسا استفاده کنیم؟
قبل از هرچیزی باید بدانید؛ هر وبسایتی که اطلاعاتش در الکسا دریافت شود و آمار بازدید آن به یک حداقلی از نظر الکسا برسد در رتبهبندی قرار میگیرد. همچنین اگر وبسایت تازهای راهاندازی کردهاید و بازدید کننده آن در حال افزایش است، حداقل سه ماه باید صبر کنید تا در رتبهبندی الکسا دیده شود. اما نحوه استفاده چگونه است؟
شما در ابتدا باید طی فرآیندی بسیار ساده، سایت خود را در الکسا به ثبت برسانید. در این راستا باید یک حساب کاربری ایجاد نمائید. حساب های کاربری این سایت به دو دسته پیشرفته و شرکتی تقسیم میشوند. حتی هزینه ای جداگانه برای برخورداری از این حساب ها درنظر گرفته شده است. هزینه ماهانه اکانت agency الکسا 299 دلار در ماه و هزینه اکانت advanced 150 دلار می باشد. هر چند که این امکان برای کسب و کارها فراهم شده تا در ابتدا به مدت 14 روز از اکانت advanced، و به مدت 30 روز از اکانت agency به صورت آزمایشی استفاده کنید. استفاده از این اکانت ها دید جدیدتری نسبت به اکانت ها، چگونگی کارکرد و علاقه شما به کار با سایت الکسا میدهد.
مسئله اینجاست که هیچ نیازی هم به ایجاد حساب جداگانه برای کار آزمایشی نیست.
نحوه استفاده از رتبه الکسا نیز بسیار ساده است. شما باید وارد حساب کاربری خود شوید و حتی 35 پروژه را در اکانت خود به وجود آورید. این فرآیند حتما باید به صورت ثبت آدرس سایت در قسمت مشخص شده صورت گیرد.
پس از آن نیز تغییرات رتبه سایت شما به صورت نموداری قابل مشاهده است. مطمئنا از دیدن آمارهای دقیقی که از طریق رتبه الکسا منتشر میشود هیجان زده خواهید شد. البته معمولا چند ساعت زمان نیاز است تا دادههای سایت شما به صورت دقیق بدست آید و منتشر شود. اما در بخش SITE METRICS می توانید داده های دیگری از سایت خود را بررسی کنید.
با کمک رتبه الکسا میتوانید نقاط قدرت و ضعف سایت خود را بررسی کنید و با بررسی رقبا و درنظر گرفتن خدمات و امکانات آنها مقایسههایی را صورت دهید و سپس در راستای بهبود کسبوکار خود بپردازید. شما زمانی میتوانید بگویید که اطلاعات بدست آمده از سایت الکسا کاربردیست که دیدگاه دقیقی از وضعیت کنونی و چشم انداز واضحی از آینده سایت بدست آورید. این اطلاعات از ارزش بالایی برخوردارند و میتواند موقعیت سایت شما در نتایج رتبه بندی گوگل دستخوش تغییرات گستردهای نماید.
چطور باید سایت خود را در الکسا چک کنیم؟
راه های زیادی در این راستا وجود دارد اما از جمله راحتترین و سریعترین ها میتوانیم به نصب افزونه الکسا بر روی مرورگر کروم یا فایرفاکس اشاره کنیم. امروزه با نگاهی به آمار متوجه خواهیم شد که تقریبا 50 سایت برتر ایران در سایت الکسا را سایتهای عمومی، اداری، خبری و … تشکیل میدهند که اکثرا عموم جامعه از آنها استفاده میکنند. درواقع هر سایتی که بتواند ورودی بیشتری را به سمت خود جذب کند موفقیت بیشتری در رتبه بندی الکسا خواهد داشت. این مسئله به این معنا نیست که با رسیدن به رتبه زیر 100 یا زیر 50 جزء سایتهای برتر دنیا قرار میگیرید. این رتبه تنها شاخصی مناسب است که مسیر درست رسیدن به موفقیت و مقایسه با رقبا را به شما نشان می دهد.